כל מערכת יחסים היא ייחודית, זה לא חדש. די לנו להסתכל סביבנו ולראות כיצד התנהלות שבעיננו נראית תמוהה עד כדי "איך הם שוקדים כל כך הרבה זמן יחד??" עבור זוג אחר זה מדויק ברמת הסודוקו. לכן לזוגות יכולות להיות מגוון סיבות ומסיבות למריבות לפני הפרידה. עם זאת, ישנן כמה בעיות נפוצות ונפיצות אשר בגינן בני זוג עלולים לפרק את החבילה.
קצה המזלג על ריבים בזוגיות
הכי חשוב להבין שריבים הם חלק נורמלי מכל מערכת יחסים ואין מערכת יחסים בריאה שלא תעבור את המכשול הזה, שכן אי הסכמות ואי הבנות צפויות להתרחש כאשר שני אנשים נמצאים בקשר קרוב. עם זאת, חשוב לנהל ריבים בצורה בריאה ובונה על מנת לשמור על זוגיות חיובית ואוהבת.
ריבים כאשר רבים אותם נכון ושומרים על הגבולות הם המקום לבטא את הקשיים שלנו מבלי לפחד, הם מאפשרים ונטילציה ורענון ומונעים שמירה בבטן והתפרצויות. אל תבהלו אם פתאום רבתם בפעם הראשונה. קשה לצפות את הסיבות בגינן תריבו ואילו מהן שיהיו סופר קריטיות ויחזרו על עצמן פעמים רבות מדי ללא פתרון ממשי. אך ישנן כמה מלכודות נפוצות בהן נופלות מערכות יחסים רבות.
לקריאת המאמר המלא על ריבים בזוגיות היכנסו >> המאמר המלא על ריבים בזוגיות מאת דוקטור אורית ארבל
7 הריבים הנפוצים של זוגות לפני פרידה
בעיות תקשורת
זוגות רבים מתמודדים עם בעיות תקשורת בזוגיות שלהם, כמו אי הקשבה אחד לשני, אי ביטוי ברור או אי התייחסות ישירה לבעיות. כשאת אומרת "הכל בסדר" ולא מתקשרת את מה שלא בסדר, או מתקשרת את זה נאמר בפאסיב אגרסיב זו תקשורת קלוקלת למשל. תקשורת בריאה היא הבסיס לכל אי הסכמה בכל נושא שתבחרו.
בעיות אמון
אמון הוא הבסיס לכל מערכת יחסים, וכאשר קיים מצב של משבר אמון בזוגיות, לא קל לאחות אחר כך את השברים. בגידה או חוסר יושר עלולים לשחוק את האמון ולהוביל לריבים ולהתמוטטות מערכת היחסים. אם פערי האמון שלכם גדולים אני מציעה לגשת לייעוץ זוגי ויפה שעה אחת קודם.
ערכים שונים
כאשר לבני הזוג יש סט ערכים או אמונות שונות, מסיבות שונות- תרבות, חינוך, הערכים מהבית או אלו שהתגלעו עם השנים, הדבר יכול להוביל לחילוקי דעות וסכסוכים. זה יכול להיות מאתגר במיוחד כשמדובר בנושאים כמו דת, פוליטיקה או סגנונות הורות.
חילוקי דעות פיננסיים
כסף יודע לשגע את העולם והוא מקור נפוץ לקונפליקט במערכות יחסים. הבדלים בהרגלי הוצאות, חובות או סדרי עדיפויות פיננסיים יכולים לגרום למתח וטינה.
חוסר אינטימיות
אינטימיות פיזית ורגשית הם מרכיבים חשובים לזוגיות בריאה. כאשר אחד מבני הזוג או שניהם מרגיש מוזנח או לא מסופק בתחום זה, זה יכול להוביל לתחושות של תסכול וניתוק.
מאבקי כוח
מערכות יחסים עלולות להיות לא מאוזנות כאשר אחד מבני הזוג מנסה להפעיל שליטה על השני. זה יכול להוביל לוויכוחים לצבירת כעסים וחוסר שביעות רצון. יחסים בין בני זוג אינם אמורים להיות יחסי מרות וניסיון שכזה בהחלט יכול לייצר ריבים חוזרים ונשנים.
ריחוק
ככל שאנשים משתנים ומתפתחים עם הזמן, לא שכיח שזוגות מתרחקים. זה יכול להיות מאתגר במיוחד כאשר אחד מבני הזוג רוצה לשמור על הסטטוס קוו בעוד השני רוצה לעסוק בתחומי עניין חדשים או לבצע שינויים גדולים בחיים.
איך להתמודד עם ריבים- אסטרטגיית קרב
ישנן עוד לא מעט סיבות לריבים העלולים לגרור אחריהם פרידה ונטישת הזוגיות כגון- מטלות הבית ייתכן ויגררו ויכוחים לגבי מי צריך להיות אחראי על משימות ביתיות שונות וכיצד יש להשלים אותן. מחותנים- התערבות או מעורבות יתר של החמות יכולה לגרום למתח בנישואין. סדרי עדיפויות- חילוקי דעות לגבי מה שחשוב, כגון יעדי קריירה, זמן משפחתי או מחויבויות חברתיות, עלולות לגרום למתח.
על מנת להיערך היטב לקראת הבאות ולהמנע ממלכודות רצוי להכניס כמה אלמנטים לארגז הכלים שלכם-
7 דרכים להתמודדות
תקשורת
עשו מאמץ להקשיב באופן פעיל, לאמת את רגשותיו של בן הזוג ולהביע את עצמכם ברוגע וברור.
פשרה
חפשו פתרונות שיכולים לספק את שני השותפים, והיו מוכנים להיפגש באמצע הדרך בנושאים מסוימים.
טיפול זוגי
שקלו בחיוב טיפול זוגי או ייעוץ זוגי כדי לעבוד דרך בעיות או דפוסי קונפליקט עמוקים.
תיעדוף את הקשר
קחו רגע להיזכר מדוע התאהבתם מלכתחילה ועשו מאמץ מודע לטפח את הקשר שלכם.
היו פתוחים לשינוי
היו מוכנים להכיר בתפקיד שלכם בקונפליקטים ולבצע התאמות להתנהגות או לעמדות שלכם.
תרגלו אמפתיה
נסו לראות דברים מנקודת המבט של בן הזוג והפגינו חמלה לרגשותיו ולצרכים שלו.
בנו אמון
נקטו בצעדים כדי לבנות מחדש אמון אם הוא נשבר, כגון שקיפות, תקשורת בסימן בפתיחות ועמידה בהתחייבויות.
בהצלחה!
תוכן עניינים
השאירו פרטים
ד”ר אורית ארבל
ד"ר אורית ארבל מפתחת שיטת הטיפול הידועה כ”מרתון הזוגיות הפרטי”
הביאה את יסודות השיטה מארצות הברית לישראל לפני למעלה מ- 20 שנה.